Σύστημα Homework

Στα Homework στόχος μας είναι η αλλαγή της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας.

Η μαθησιακή διαδικασία βασίζεται στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Έτσι ο μαθητής δεν πρέπει να προσαρμοστεί ο ίδιος στις ανάγκες της σχολικής μελέτης αλλά εμείς την προσαρμόζουμε πάνω του.

Στα κέντρα μελέτης Homework αξιοποιώντας τη τεχνολογία, καινοτόμα συστήματα επιβράβευσης αλλά και «καλές πρακτικές» συνεργατών μας, διαμορφώνουμε το εξατομικευμένο πρόγραμμα μελέτης του κάθε μαθητή.

Έτσι το παιδί, μέσα σε 2-3 ώρες, έχει ολοκληρώσει την μελέτη όλων των μαθημάτων της επόμενης ημέρας και είναι ελεύθερο να αφιερωθεί στα hobbies του, τους φίλους του και την οικογένειά του.

Η καινοτομία μας είναι η φιλοσοφία μας!

Στα Homework στόχος μας είναι η αλλαγή της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Διάβασμα

Ψηφιακή μελέτη

Προσωπικός χώρος μελέτης

Καθημερινή αξιολόγηση

Μαθησιακές Δυσκολίες

Eκπαιδευτικός

Διαπροσωπική ενημέρωση

Βιβλία

My Edu Type

Διάβασμα

Μελετάμε την ύλη της ημέρας από τα σχολικά βιβλία αλλά και από ευκολοδιάβαστα βοηθήματα, έτσι ο μαθητής δεν αποστηθίζει απλά, αλλά κατανοεί!

Στο Homework δεν προσαρμόζει το παιδί το διάβασμα του στις δικές μας απαιτήσεις αλλά εμείς προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του κάθε μαθητή, αφού μπορεί να μελετά με το δικό του προσωπικό ρυθμό αφομοίωσης.

Ψηφιακή Μελέτη

Η αξιοποίηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, του πιο οικείου και ευχάριστου εργαλείου των παιδιών, μας επιτρέπει να κεντρίσουμε τα ενδιαφέροντα τους και έτσι η μελέτη τους γίνεται πιο αποδοτική. Τα παιδιά έχουν συνδέσει τον Υπολογιστή με το παιχνίδι.

Στο Homework καλλιεργούμε μια διαφορετική αντίληψη για τον υπολογιστή μετατρέποντάς τον σε εργαλείο μάθησης.

Με την ψηφιακή μελέτη Homework, ο μαθητής εμβαθύνει στην κατανόηση, ακούγοντας το μάθημα όσες φορές επιθυμεί, μέσα από βιντεομαθήματα και υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις. Έχει τη δυνατότητα παύσης, διακοπής αλλά και επανάληψης του κάθε μαθήματος.

Με τα τεστ, ελέγχει αν έχει κατανοήσει το μάθημα. Μπορεί να δει τη βαθμολογία του, τα λάθη του, να κάνει επανάληψη και να δει πλήρη στατιστικά για όλα τα τεστ που έχει κάνει.

Με την ψηφιακή μελέτη Homework, ο μαθητής δεν αποστηθίζει, μελετά σε βάθος, κερδίζει χρόνο, ευχαριστιέται το μάθημα και αποκτά εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Καθημερινή Αξιολόγηση

Χωρίς την αξιολόγηση δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη.  Αυτό το γνωρίζουμε καλά στα Homework, γι΄αυτό αξιολογούμε το μαθητή μας καθημερινά, σε όλα τα στάδια της μελέτης του: το βαθμό προσήλωσής του στο μάθημα, τις επιδόσεις του στη γραπτή και προφορική εξέταση, την προσαρμοστικότητα και τη γενικότερη συμπεριφορά του.

Έτσι μέσα από τα λάθη του και τις παραλείψεις του εντοπίζουμε τα κενά του. Κάτι που συνιστά προϋπόθεση για την κάλυψη τους.

Η καθημερινή αξιολόγηση μας βοηθάει να εντοπίζουμε έγκαιρα την όποια παρανόηση στην κατανόηση της ύλης και να επεμβαίνουμε άμεσα για την κάλυψη της.

Διαπροσωπική Ενημέρωση

Η αμεσότητα στην ενημέρωση του γονιού αποτελεί για μας προτεραιότητα. Οι εκπαιδευτικοί μας είναι πάντα διαθέσιμοι να συζητήσουν για την πρόοδο των μαθητών μας.

Η επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσα από μια καλά δομημένη διαδικασία ενημέρωσης. Το τετράδιο του μαθητή, η φόρμα καθημερινής αξιολόγησης αλλά και η αξιοποίηση της τεχνολογίας με τη βοήθεια της οποίας καταγράφουμε τις εξελικτικές επιδόσεις του μαθητή ώστε ο γονιός να είναι σε θέση κάθε στιγμή να έχει την ολοκληρωμένη απεικόνιση της παρουσίας του παιδιού του στο Homework.

Προσωπικός Χώρος

Προσωπικός χώρος μελέτης για τον κάθε μαθητή, με σαφή οριοθέτηση, που του επιτρέπει να προσηλωθεί στη μελέτη του απερίσπαστος!

Το γραφείο του σπιτιού του έχει μεταφερθεί στο Homework με κατάλληλο φωτισμό, ξεκούραστη διακόσμηση και εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία μελέτης για να εξασφαλιστεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μαθησιακές Δυσκολίες

Τα Homework βοηθούν το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες γιατί χρησιμοποιούν κατάλληλο διδακτικό υλικό, που χαρακτηρίζεται από ποικιλία και ευελιξία στη χρήση του και προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες έχει αυξηθεί σημαντικά. Όπως είναι γνωστό, τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, υπερικινητικότητα, δυσλεξία και διάσπαση προσοχής αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα οργάνωσης του χώρου και του χρόνου τους. Τα κέντρα Μελέτης Homework τα βοηθούν, ώστε να αυτοματοποιήσουν την καθημερινή ρουτίνα και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις του σχολείου.

Βιβλία

Εξειδικευμένα, ευκολοδιάβαστα βοηθήματα, γραμμένα αποκλειστικά για την μελέτη στα κέντρα Homework. Τα βοηθήματα Homework έχουν σαν στόχο να συμπληρώσουν τα σχολικά βιβλία ώστε να οδηγήσουν το μαθητή στην κατανόηση της ύλης με πιο ευχάριστο και εύληπτο τρόπο. Με ποικίλες ασκήσεις και διαγράμματα ώστε να εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια του μαθητή.

Στο Homework φιλοδοξούμε να αλλάξουμε την αντίληψη των μαθητών για τα βιβλία.

Eκπαιδευτικός

Kαθοδηγεί με μεθοδικότητα,  λύνει απορίες, θέτει χρονοδιαγράμματα και επιβραβεύει!

Ο εκπαιδευτικός Homework δουλεύει μεθοδικά, δεν επιλύει απλά τις ασκήσεις του μαθητή αλλά τον καθοδηγεί, του δείχνει τη μεθοδολογία που πρέπει να υιοθετήσει ώστε να φτάσει ο ίδιος στη λύση του προβλήματος.

Έτσι μέσα από αυτή τη διαδικασία ενεργητικής μάθησης ενισχύεται η αυτενέργεια του μαθητή, που συνιστά προϋπόθεση για την επιτυχημένη μαθησιακή διαδικασία.

My Edu Type

Ψυχομετρικό εργαλείο που εξακριβώνει τους μαθησιακούς τύπους ενός μαθητή και αποτυπώνει τις καταλληλότερες μεθόδους για τον αποτελεσματικότερο τρόπο μελέτης του.

  • Αποτυπώνει λεπτομερώς τον μαθησιακό τύπο του κάθε μαθητή.
  • Εντοπίζει τον τρόπο που ο μαθητής αφομοιώνει καλύτερα τις γνώσεις.
  • Σκιαγραφεί τις επιμέρους μαθησιακές προτιμήσεις του μαθητή σε σχέση με το εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον μάθησης που επηρεάζουν το βαθμό αφομοίωσης της γνώσης.
  • Με βάση τα αποτελέσματά του, και αφού προσδιοριστεί το προσωπικό μαθησιακό στυλ κάθε μαθητή, διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα μελέτης για το κάθε παιδί.