Στα κέντρα μελέτης «Homework» προσφέρουμε στο μαθητή τον ατομικό του χώρο εργασίας, ένα ειδικά εκπαιδευμένο καθηγητή που τον καθοδηγεί στη μελέτη του, τον υποστηρίζουμε με ένα online σύστημα μελέτης. Βρίσκουμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο μελέτης κάθε μαθητή και τον συνδέουμε με τα πέντε βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς του και αξιολογούμε καθημερινά τις επιδόσεις του.

Έτσι το παιδί, μέσα 2-3 ώρες έχει ολοκληρώσει τη μελέτη όλων των μαθημάτων της επόμενης μέρας και είναι ελεύθερο να αφιερωθεί στα hobbies του, τους φίλους του και την οικογένειά του.

Προσωπικός Χώρος
Ο σημαντικότερος παράγοντας στη Μελέτη είναι η συγκέντρωση. Μαθητής που δεν είναι συγκεντρωμένος, δεν μπορεί να μελετήσει. Στα HW, κάθε μαθητής έχει τον δικό του προσωπικό χώρο Μελέτης. Με σαφή οριοθέτηση, ειδικά μελετημένο φωτισμό, με ξεκούραστη διακόσμηση και απόλυτη ησυχία. Δεν υπάρχουν περιττά αντικείμενα γύρω του, παρά μόνο αυτά που αφορούν τη Μελέτη. Ένας «επαγγελματικός» χώρος, όπου το παιδί μπορεί να είναι πειθαρχημένο και παραγωγικό. Και το σημαντικότερο: μπορεί όποτε θέλει να αξιοποιεί το online σύστημα μελέτης και τον καθηγητή που είναι συνεχώς δίπλα του. Ο προσωπικός χώρος Μελέτης είναι μια ακόμη καινοτομία των HW.

Καθηγητής
Δίπλα στον μαθητή, βρίσκεται ο καθηγητής Homework, για να του λύνει τις απορίες, να τον βοηθάει, να τον υποστηρίζει, να τον συμβουλεύει, να του βάζει χρονοδιαγράμματα και να τον επιβραβεύει. Το Big5, το ψυχομετρικό test, που «φωτογραφίζει» τα στοιχεία της προσωπικότητας του παιδιού, δίνει στον καθηγητή την πλήρη εικόνα του μαθητή.

Βασιζόμενος στα αποτελέσματα του, διαμορφώνει ένα εξατομικευμένο πλάνο μελέτης για τον καθένα ξεχωριστά και έτσι παίρνει το μέγιστο της απόδοσης από όλους τους μαθητές του.

Εκπαιδευτικό Υλικό
Ο μαθητής στα Homework, μελετάει την ύλη της ημέρας, από τα σχολικά βιβλία. Στην μελέτη του, υποστηρίζεται από τα εξειδικευμένα βοηθήματα μελέτης Homework: Ευκολοδιάβαστα βιβλία, που καλύπτουν όλα τα μαθήματα κάθε τάξης, που “μεταφράζουν” στη γλώσσα του μαθητή τα δυσνόητα σχολικά βιβλία και εστιάζουν στα θέματα που μπαίνουν στις εξετάσεις. Γραμμένα από κορυφαίους επιστήμονες-εκπαιδευτικούς και με το κύρος του μεγαλύτερου φροντιστηριακού ομίλου στην Ελλάδα.

Το διάβασμα στα Homework δεν γίνεται παπαγαλία. Ο μαθητής κατανοεί και εμβαθύνει. Έτσι αναδεικνύει την κριτική του σκέψη, στοιχείο απαραίτητο τόσο στο σχολείο, όσο και στη ζωή του. Μετά το διάβασμα, ο μαθητής περνά στην ψηφιακή μελέτη ΗW μέσω της πλατφόρμας schoolnet. Μια πρωτοποριακή εμπειρία διαδικτυακής μάθησης, η οποία προσεγγίζει το μάθημα με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο. Έτσι ο μαθητής μπορεί να διαβάζει όλα τα μαθήματα της επόμενης μέρας, χωρίς τη βοήθεια του καθηγητή ή των γονιών του.

Εμβαθύνει στην κατανόηση, ακούγοντας το μάθημα όσες φορές επιθυμεί, μέσα από βιντεομαθήματα και υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις. Έχει τη δυνατότητα παύσης, διακοπής αλλά και επανάληψης του κάθε μαθήματος. Με τα τεστ, ελέγχει αν έχει κατανοήσει αυτό που μελετά. Όταν τα ολοκληρώσει, μπορεί να δει τη βαθμολογία του, τα λάθη του και να τα επαναλάβει. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να δει πλήρη στατιστικά για όλα τα τεστ που έχει κάνει, πόσες φορές έχει κάνει το κάθε τεστ, καθώς και τις βαθμολογίες του.

Big 5
Η Μελέτη είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση του μαθητή, γι’ αυτό τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πως αυτή πρέπει να γίνεται ώστε να είναι αποτελεσματική. Γι΄αυτό τα HW εφαρμόζουν το Big5: ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο test, με παγκόσμια αναγνώριση, που «φωτογραφίζει» τα στοιχεία της προσωπικότητας του παιδιού, με εξαιρετική ακρίβεια.

H καινοτομία του HW είναι ότι δημιουργεί για κάθε μαθητή, προσωπικό πλάνο Μελέτης με βάση τα 5 πιο δυνατά στοιχεία της προσωπικότητας του, όπως αυτά προκύπτουν από το Big5 test. Το πλάνο Μελέτης Homework επίσης δίνει κατευθύνσεις για την αποτελεσματικότερη χρήση των βιβλίων – βοηθημάτων και της online μελέτης, τόσο στον μαθητή όσο και στον υπεύθυνο καθηγητή. Το Big 5 και η μέθοδος Μελέτης που προκύπτει από αυτό, έχει μεγάλη αξία για τον μαθητή, όχι μόνο για το σχολείο του αλλά και ολόκληρη τη ζωή του.

Καθημερινή Αξιολόγηση
Χωρίς την αξιολόγηση δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη. Αυτό το γνωρίζουμε καλά στα Homework, γι’ αυτό αξιολογούμε το μαθητή μας καθημερινά, σε όλα τα στάδια της μελέτης του: το βαθμό προσήλωσής τους στο μάθημα, τις επιδόσεις του στη γραπτή και προφορική εξέταση, την προσαρμοστικότητα, και τη γενικότερη συμπεριφορά του. Έτσι κάθε μέρα, διορθώνει τα λάθη του, καλύπτει τα κενά του και γίνεται όλο και καλύτερος μαθητής.
Επικοινωνία με τους γονείς
Με τη φόρμα επικοινωνίας με τους γονείς, o καθηγητής Homework είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τους γονείς και κηδεμόνες και τους ενημερώνει για την πρόοδο αλλά και για τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο μαθητής. Ο καθηγητής Homework είναι πρότυπο για τους μαθητές του: Εξαιρετικός εκπαιδευτικός, επικοινωνιακός, προσιτός, αλλά και αυστηρός στην τήρηση του πλάνου μελέτης.